Як правильно поєднувати спешелті каву та їжу

Для кожного лота кави смакова пара своя - вона залежить від її сорту, обсмажування та способу приготування. Якщо ви задумуєтесь про те, щоб купити зернову каву, потрібно розуміти, що має значення й обробка зерна, наприклад, мита кава вирізняється яскравим та чистим смаком, який підсилює пряна випічка, а натуральна - має більш виражену солодкість, тому його підкреслить якісний шоколад або кремові тістечка.

Як різні продукти підкреслюють смак кави

Кілька рекомендацій професіоналів, щодо складання смакових поєднань:

  • Ягоди. Ягідний смак добре поєднується з фруктовими нотами кави Кенії та Уганди, ожина та малина додадуть солодкі ноти митій каві з Ефіопії, а у натуральної - посилять кислинку. Чорниця - ідеальне доповнення для кави з Ємену або Ямайки.
  • Фрукти. Кава з Танзанії добре поєднується зі свіжими або запеченими фруктами, а ось солодкі фруктові пироги краще подавати до кави темного обсмаження з Південної Америки.
  • Шоколад. Молочний шоколад - чудове доповнення до будь-якого виду кави. Білий краще залишити для кави світлого обсмаження з Коста-Ріки, Колумбії та Ємену. 
  • Випічка. Насичений смак напою чудово поєднується з масляною текстурою круасанів та солодкими мафінами. Випічку з солоною карамеллю спробуйте з гватемальськими та індонезійськими різновидами, а вівсяне печиво - з нікарагуанською або гавайською кавою.
  • Сир. Для тих, хто віддає перевагу саме цьому продукту для ранкової кави, є нескладне правило. М'які сирні сири поєднуйте із зернами світлого обсмаження, тверді сорти - із темнішим.
  • М'ясні вироби. До сосисок та бекону подайте каву середньої густини, наприклад, з Коста-Ріки. Страви з червоного м'яса поєднуйте з напоями на основі еспресо.
  • Яйця. Омлет на сніданок доповнить чашка індонезійської кави середнього обсмаження.

Завантаження..