Як приготувати смачну каву вдома
Знавці та любителі знають, що кава в домашніх умовах має особливі властивості: пропадає сонливість, з'являється швидкість реакцій та поліпшується увага, що ще потрібно для початку гарного дня?
Як готувати каву, з яких секретних інгредієнтів складається найкращий склад? Все просто - у ньому тільки два незмінних інгредієнти - вода і кава певного помелу, тому смак і аромат безпосередньо залежать від якості вихідних продуктів.
Вода відіграє далеко не останню роль
Воду найчастіше псують солі жорсткості, тому, перш ніж замислюватися про те, як зварити смачну каву, слід перевірити ступінь забрудненості використовуваної для напою води. У деяких кавомашинах передбачено процес фільтрації, але найкращий варіант дає комплексне очищення води.
Кава - яку вибрати
Поговоримо тепер про головне - про каву. Перш ніж вирішувати, як варити каву вдома, потрібно знати, що варіантів її помелу та обсмажування відомо чимало. Так, асортимент кави PapaKava налічує кілька видів у кожній категорії: мелену каву, зернову каву, кава без кофеїну та стовідсоткову арабіку.
Радимо придбати кілька сортів, змішати їх у різній пропорції та скласти власну формулу ідеального напою.
Вибравши на сайті вподобаний варіант, залишається тільки вирішити, як правильно варити каву вдома.
Кавомашина здійснює весь процес практично без участі людини, тому в нашій статті ми розкриємо секрети того, як правильно приготувати каву вдома, в турці. Це найбільш поширений спосіб створення напою.
Корисні практичні поради
Баристи рекомендують не варити за один раз велику кількість напою - його терпкий, насичений смак краще проявить себе в турці середнім об'ємом 100-150 мл - ця кількість відповідає одній порції.
Перед тим як заварити каву, за аналогією з чаєм, посуд обдається окропом - це нівелює різницю температур між ним і навколишнім повітрям.
Найбільше цінується напій зі щойно меленої кави, оскільки з неї ще не встигли випаруватися всі корисні ефірні олії та речовини.
Багатьох хвилює, як правильно заварювати каву: воду якої температури краще використовувати? Відповідь проста - вона має бути теплою.
Доводити до стану кипіння не потрібно, як і кілька разів підігрівати, тому що від цього в напої збільшується кислотність, що погіршує його смак, а після зняття з вогню він ще близько трьох хвилин ферментуватиметься, доходячи до готовності. До речі, на якість абсолютно не впливає, використовуєте ви газову, електричну плиту або готуєте на піску.
Цукор рекомендується класти вже в чашку. Варіння разом із ним не дає каві проявити себе повністю. Рецепти кави в домашніх умовах часто передбачають використання добавок: кориця, імбир, кардамон та аніс, а деякі більш звичні у стравах, ніж у напоях: це гіркий перець, гвоздика або сіль.