Як приготувати улюблений напій у похідних умовах
Плануючи свої походи в кемпінгу, ми також намагаємося не забувати про найнеобхідніші речі. І в холодні вечори кава буде вельми доречною, до того ж для пачки улюбленого напою завжди можна знайти місце у своїй сумці. А ось як її правильно приготувати вже вирішувати вам. Ми пропонуємо вам кілька перевірених часом варіантів.
Кава в турці
Справжній кавоман не посоромиться взяти з собою в похід улюблений інструмент для приготування кави. Легка невелика турка підійде для використання як на газовому пальнику, так і на вугіллі багаття. На газовому пальнику кава вариться так само, як і на плиті, а ось на багатті турка може нагрітися набагато швидше, тому треба пильно стежити, щоб напій не википів.
Кава з аеропреса
Це варіант для гурманів, адже аеропрес дає змогу експериментувати з міцністю кави та об'ємом порції, до того ж має невелику вагу і в складеному вигляді не займає багато місця.
Розчинна кава
Навіть якщо ви відчайдушний фанат зернової кави, іноді є сенс розглянути варіант із розчинною. Так, у неї інший смак і аромат, але ви все одно гарантовано отримаєте свою порцію кофеїну, бадьорості та гарного настрою.
Кава в чашці
Максимально просто і швидко. Цим способом користуються не тільки мандрівники, а й працівники офісів, які знають, що найдрібніший помел відмінно заварюється гарячою водою просто в чашці.
Кава по-ковбойськи
Ще один перевірений поколіннями туристів спосіб - зварити каву в казанку або в каструльці. Однак, за всієї уявної простоти і тут є свої секрети: наприклад, потрібно спочатку закип'ятити воду, щоб продезінфікувати її. Наповніть казанок водою і доведіть її до кипіння. Дайте воді трохи охолонути, оскільки кава не терпить занадто високих температур. Покладіть у воду мелену каву, розмішайте і накрийте кришкою. Зачекайте 5-10 хвилин. За цей час гуща осяде на дно, і ви зможете без зусиль розлити каву по чашкам.