Заморожування кави - в чому переваги даного методу
Заморожування кавових зерен для зберігання було суперечливою темою в кавовій промисловості в минулому, але останнім часом це питання набирає все більшої популярності. В чому ж перевага даного методу і як слід заморожувати?
В першу чергу, заморожування продуктів - це чудовий спосіб для збереження смакових якостей та запобігання псуванню.
Проблема з кавою полягає в тому, що після обсмажування вона починає старіти, а отже втрачати свої смакові якості і з кожним днем стає все більш прісною.
Ще через кілька днів або тижнів, ви почнете відчувати несвіжий (гіркий) смак, оскільки олія, що містяться в каві, починає застіюватися, тому, якщо ви вирішите зварити каву через 5-15 днів після обсмажування, стає зрозуміло, що зберегти смакові якості запашної кави не вийде. Тому вам знадобиться метод для зберігання кави більш тривалих періодів.
Найкращий спосіб зберігати каву довше - заморозити її. Заморожування фіксує аромати в кавових зернах і зберігає каву в тому ж стані, в якому вона була б через декілька днів після обсмажування.
Способи зберігання кави
Існує багато способів зберігання кави, як у морозильній камері, так і поза нею. Буває важко визначити, який метод є найкращим і це залежить від того, як довго зберігається кава.
Вакуумне запаювання пластиковими пакетами в даний час здається найкращим доступним варіантом для тривалого зберігання в морозильній камері. Однак, якщо ви хочете спробувати заморожування, є альтернативи, такі прості, як просто покласти закритий пакет в морозильну камеру.
Існує дивовижна кількість суперечок про найкращий спосіб зберігання кави, але є 2 основні фактори, які впливають на те, як швидко кава зіпсується:
- Кількість повітря в контейнері
- Температура
Зниження температури зменшує швидкість старіння кави, тому морозильна камера «піклується» про це. Ще один фактор залежать від контейнера для зберігання. Повітря в морозильній камері може бути вологим і потенційно неприємно пахнути, тому важливо намагатися не допускати цього.
Помел із замороженої кави
Якщо ви хочете використати каву, що зберігалася в морозильній камері, немає необхідності давати їй розморозитися: її можна вживати одразу.
Заморожені кавові зерна мають більш вузький розподіл частинок і дрібніший розмір помолу, тому, можливо, вам доведеться налаштувати кавомолку на більш грубий помол, залежно від способу приготування кави.
Як довго кава добре зберігається в морозилці?
Дуже довго. Деякі дослідження показали, що день за кімнатної температури дорівнює 200 дням у морозильній камері.