Зелена кава
Зелена кава протягом довгого часу залишалася в тіні класичної чорної кави, але раптом вона опинилася в центрі уваги. Є кілька причин, через які всі різко зацікавилися цим напоєм:
- зелена кава асоціюється з екологічно чистим продуктом
- дієтологи широко презентують її властивості для схуднення
- напій гармонійно вписується в напрямки вегетаріанства та сироїдіння.
Краще всього докладніше дізнатися, що ж являє собою зелена кава і чи обґрунтовані причини її популярності.
Багато хто думає, що це особливий вид кави, навіть проводять аналогії із зеленим чаєм - насправді, це не так. Боби кавових дерев у природному вигляді мають зелений колір, а шоколадних відтінків вони набувають у процесі обсмажування. Зелена кава може бути з різних континентів, це може бути як арабіка, так і робуста.
Серед основних характеристик зеленої кави можна виділити:
- специфічний трав'яний смак без середньої міцності
- відсутність сильного аромату (ефірні олії, котрі відповідають за запах кави, виділяються саме в процесі обсмажування)
- брак смакових властивостей щедро компенсується збереженням великої кількості корисних речовин.
Корисні властивості
Доскональне вивчення складу бобів, дало змогу вченим зробити цікаві висновки. Загалом, чорна і зелена кава ідентичні за властивостями, але у необсмаженого продукті є корисні особливості:
- напій можна пити у більших кількостях, так як у ньому міститься менше кофеїну
- є потужним жироспалювачем і перевершує в цьому чорну каву в декілька рази. Звичайно, жир спалюється не сам по собі, а в результаті прискореного обміну речовин і за умови достатніх фізичних навантажень
- дієтологи відзначають поживність напою, він здатний заглушити відчуття голоду і зменшити апетит
- позитивно впливає на серцево-судинну систему та нормалізує тиск
- попри відсутність міцності в смаку, є джерелом енергії та бадьорості.