Как приготовить чага латте
Завдяки своїм цінним властивостям, чага здавна застосовується, як лікарський засіб від різноманітних недуг - це безцінний біологічний продукт, що несе величезну користь організму людини, а сьогодні набуває популярності нова форма напою, а саме - чага лате. Перш ніж приступити до процесу заварювання напою, давайте ближче познайомимося з цим продуктом та чи є звязок з зерновою кавою.
Історія чага лате
Чага лате - це напій на основі порошку грибів чага, розведений молоком. Гриби чага, відомі, як Inonotus obliquus, ростуть на корі деяких дерев - наприклад, на березі, а зустріти їх можна в лісах Канади та країнах Північної Європи.
Чага гриби століттями використовували в традиційній медицині в Азії для зміцнення імунітету. У Європі напій з них став особливо популярним з 1940-х років. Після Другої світової війни він поширився у Фінляндії через дефіцит чаю та кави. У 2012 році фінсько-американська компанія Four Sigmatic вперше запустила промислове виробництво кави з чагою. Для додавання в напій сировину висушують та подрібнюють на порошок.
Корисні властивості чаги
Цілющі властивості чаги надзвичайно безцінні:
- сприяє зміцненню імунної системи
- стримуванню ракових клітин на ранніх стадіях захворювання
- насиченню організму вітамінами та мікроелементами
- зниженню рівня холестерину
- нормалізації кровообігу, тиску, ритму серця та пульсу
- подоланню інфекцій
- покращенню зору
- сприяє загоєнню наривів, пролежнів
- має знеболювальний, протизапальний ефект
- ефективний спазмолітик.
Аромат та смак чага лате
Щоб приготувати чага лате, до порошку з грибів додають гарячу воду, потім - підігріте молоко, спеції, мед та інші підсолоджувачі. Аромат чага лате описують як землистий і горіховий. Смак вирізняє кислотність, нижча за середню, а молоко надає напою м'якості та вершковості.