Загрузка..

Где и когда начали готовить кофе с лимоном. Классические рецепты приготовления

Всі ми звикли додавати лимон до чаю, а ось додавання лимону до кави здається нам чимось екзотичним, але таке поєднання може вас приємно здивувати, до того ж, це один з улюблених рецептів італійців, яких вважаються чи не найдосвідченішими кавоманами у світі.

Кава з лимоном: де її придумали

Еспресо романо - саме так називається улюблена італійцями кава з лимоном. Романо - означає "римський". Згідно з поширеною легендою, саме в Римі зародилася традиція додавати лимон в еспресо. Так чи інакше, ідея прижилася і знайшла безліч шанувальників. Здебільшого, це люди, яким подобаються яскраві смаки, що запам'ятовуються, смаки, що пробуджують усі рецептори разом.

У чому користь кави з лимоном

І кава, і лимони - чудове джерело антиоксидантів, вітамінів і мікроелементів. Обидва продукти мають безліч переваг для здоров'я, та коли кава і лимон зустрічаються в одній чашці, ви отримуєте відразу подвійну користь. Головне - не перестаратися і дотримуватися міри у вживанні і того, і іншого.

Класичні рецепти кави з лимоном

Існує кілька варіантів «лимонної» кави. Ви можете випробувати їх усі по черзі і обрати той, який здасться вам найбільш вдалим, а ми розкриємо вам кілька секретів приготування:

Еспресо романо

Щоб приготувати класичний італійський напій, зваріть порцію еспресо. Потім відріжте шматочок лимона і відіжміть сік в чашку. Додайте цукор за смаком, щоб урівноважити кислинку напою.

Можна прикрасити чашку завитками лимонної цедри, кружечком лимона або подати напій зі шматочком цукру на блюдечку. Один із найсмачніших варіантів декору - присипана цукром скибочка лимона на блюдці.

Безалкогольний мазагран

У високу склянку покладіть трішки льоду і велику часточку лимона, додайте сироп за смаком, а потім влийте шот еспресо.

Для краси можна помістити на край склянки тонкий лимонний кружок, або присипати напій зверху великими завитками лимонної цедри.

Кава з лимоном на швидку руку

Приготуйте будь-яким доступним методом невелику порцію кави (100-150 мл). Перелийте в улюблену чашку, покладіть у напій лимонну скибочку і цукор за смаком.