Кофейная индустрия в Бразилии
Протягом 150 років Бразилія https://papakava.ua/ua/blog/brazylski_riznovydy_kavy посідає лідерську позицію з виробництва кави. Сьогодні врожай країни - це приблизно третина всього світового кавового ринку.
Через великі обсяги виробництва сформувалося дві стереотипні думки про кавову індустрію країни:
- Перша - у Бразилії працюють виключно великі ферми, де для підвищення швидкості збору врожаю його збирають механізованим методом.
- Друга - бразильська кава https://papakava.ua/ua/products/grain-coffee має не найкращу якість, яка навряд чи колись підвищиться.
Історія поширення та міграції кави всередині країни
Каву завезли до Бразилії 1727 року та спочатку її вирощували в північних штатах Пара і Мараньян, однак, з часом, через зміну кліматичних умов, місце розташування виробництва кави змінилося. До середини 1820-х років воно сконцентрувалося на південному сході країни, в Ріо-де-Жанейро.
У 1850-х роках фермери помітили, що грунти регіону виснажилися і плантації поступово стали зміщуватися до кордону з Сан-Паулу. Через століття ферми перемістилися в південний штат Парана, але і тут з'явилися проблеми з кліматом: постійні морози завдавали шкоди багатьом фермам, тому в 1970-х роках відбулася остання велика міграція в штат Мінас-Жераїс.
Сьогодні основними регіонами вирощування кави https://papakava.ua/ua/products/ground-coffee є Сан-Паулу і Мінас-Жераїс, а на 90% кавових ферм Бразилії виробляють сорти, розроблені головним дослідницьким центром Бразилії - Інститутом агрономії Кампінаса. Організація проводить дослідження різновидів та виводить нові високоврожайні, якісні та стійкі до хвороб кавових дерев гібриди.
У Бразилії вирощують понад 150 зареєстрованих різновидів кави, а найпопулярніші з них: бурбон, мундо-ново, червоний і жовтий катуаї, червона і жовта катурра, катігуа та обата.