Настоянный кофе
Настояна кава або кава з впровадженим ароматом - це кава, до якої на одній зі стадій виробництва додають сторонні ароматизовані речовини, тому у результаті вона набуває надмірно яскравого аромату, що не відповідає натуральному аромату кави.
Усе зводиться до додавання ефірних олій, спецій, кислот, трав, фруктів, овочів або інших інгредієнтів, які потрапляють у чашку після заварювання - це може статися під час ферментації, сушіння або на складі, а також під час ароматизації в бочках з-під алкоголю.
Кава може бути настояна, як у зеленому вигляді, так і після обсмажування, наприклад, якщо додати ароматизатор рожевої води в каву на будь-якій стадії обробки, ми відчуємо той самий аромат у завареній каві, тому її можна вважати ароматизованою або настояною. Так само, якщо ми додамо винну кислоту та виявимо винну кислинку у смаковому профілі - цю каву слід вважати настояною.
Однак, якщо ми додаємо лимонну кислоту для посилення ферментації, але вона не виявляється в кінцевому продукті, і її не можна спробувати на смак - це вважається допоміжним засобом під час обробки кави, тому якщо вирішете купити зернову каву, його не потрібно спеціально декларувати - стандартна практика в харчовій промисловості та виробництві напоїв.
Додані інгредієнти можна визначити за присутніми ароматичними сполуками або за компонентами у складі кавових олій, а іноді за тим і іншим. Будь-яке додавання ароматизатора під час ферментації, яке безпосередньо переходить в ароматичні сполуки зеленої кави, витримує обсмажування і все ще залишається в чашці, слід вважати настоєм.