Что определяет вкус фильтр-кофе

Методів приготування фільтрованої кави - безліч. Використання крапельної кавоварки є одним із найпростіших і найзручніших для кав'ярні, але щоб фільтр-кава порадувала гостей, необхідно:

  • правильно підібрати і зберігати зерно
  • використовувати якісну воду
  • підготувати обладнання до роботи
  • розробити рецепт і коригувати його по мірі необхідності.

Якість і свіжість зерна. Краплинні методи заварювання - найкращий варіант для приготування кави одного сорту. Вони дозволяють повністю розкритися смаковому профілю зерна https://papakava.ua/ua/products/grain-coffee. У чашці фільтр-кави добре відчуваються солодкість, яскрава фруктова кислотність та тонкі дескриптори. Гіркота збалансована, тому сильно не відчувається, але якщо в зерні присутні дефекти, то в ароматі кави можуть з'явитися неприємні запахи, тому важливо стежити за якістю і використовувати, для альтернативних способів заварювання, перевірену каву, бажано, світлого обсмаження класу спешелті.

Склад і якість води. Вода становить понад 98% об'єму фільтр-кави. У ній завжди розчинені солі та мінерали, які впливають на смак напою. Найважливішими з них є кальцій і магній, які відповідають за якісну екстракцію смако-ароматичних сполук, але коли концентрація солей висока, це заважає екстракції кави. Напій виходить плоским, ненасиченим, тому важливо стежити за жорсткістю використовуваної води.

Обладнання. Не варто купувати техніку низької якості, бо всі недоробки виробника позначаться на смаку напоїв. Для фільтр-кави http://papakava.ua/ua/products слід придбати крапельну кавоварку - вона досить проста у використанні. Під час вибору девайса зверніть увагу на максимальну температуру, до якої нагрівається вода під час заварювання, і його термостабільність. Вона має бути не нижчою за 93 ℃ ще на початку екстракції та підтримуватися на цьому рівні до кінця всього процесу. Нестабільність і падіння температури призведе до трав'янистої гіркоти в смаку та недостатньо сформованого тіла напою.

Другий девайс - кавомолка. При використанні обладнання низької якості отримаєте нерівномірний помел і утворення надмірної кількості дрібних частинок, через що кава матиме незбалансований смак та сухий післясмак, а фільтр - частіше забиватиметься. 

Загрузка..