В чем особенность кофе инфьюзд

Інф'юзд - це кава зі штучно зміненою ароматикою, котра з'являється під час ферментації і залишається в кавовому зерні навіть після обсмажування та приготування напою. 

Широко застосовуються три способи ароматизації зерна https://papakava.ua/ua/products/grain-coffee:

  • Поверхневе нанесення ароматизатора - готову обсмажену каву поміщають у резервуар, де на неї розбризкують ароматичні олії.
  • Пост-ферментація - зелене зерно поміщають у бочки з-під алкогольних напоїв або вимочують у фруктовому соку. 
  • Інф'юзд - ароматизація проводиться на фермі в процесі ферментації. 

Використовувати ферментацію для зміни смаку почали зовсім недавно. Спочатку кавові ягоди після збору обробляли тільки для того, щоб витягти з них зерно, а ферментація протікала природним чином, однак, незабаром з'ясувалося, що процесом можна керувати, щоб вплинути на підсумковий смак кавового зерна. Виробники стали вдаватися до нових методів обробки: експериментувати з анаеробною ферментацією або вуглецевою мацерацією, ферментувати каву під тиском та за високих температур. Згодом, для отримання зерна з яскравим смаком почали використовувати інші продукти: фрукти, хміль, спеції, органічні кислоти, кавову м'якоть та моссто - рідину, що залишилася після бродіння попередньої партії кави. 

Ці добавки виконують дві різні функції:

  • Підсилюють ферментативну реакцію. У цьому разі фруктові цукри підтримують активність бактерій, але їхні ароматичні частинки не передаються кавовому зерну, наприклад, при використанні ананаса, його цукри - чудове харчування для дріжджів та бактерій.
  • Ароматизують. Наприклад, у Колумбії випускають популярну "цитрусову" каву - до неї під час ферментації додають апельсин, мандарин, лемонграс, цукрову пудру та дріжджі. Смак фруктів добре відчувається в напої, а на етикетці виробник вказує, що це ароматизований продукт. 

Саме різні функції добавок і породжують плутанину - потрібно розрізняти сорт із цитрусовими нотами, які розкрилися під час ферментації і зерно з впровадженим цитрусовим ароматом. У першому випадку підкреслюється природна особливість кави, у другому - використовують додатковий ароматизатор, тому її смак не можна вважати природним, тому саме таке зерно відносять до кави інф'юзд.

Загрузка..