Як правильно вливати воду під час заварювання кави в пуловері
Альтернативні методи заварювання кави дають змогу приготувати напій вдома не гірше, ніж у кав'ярні. Для цього достатньо придбати відповідний девайс та врахувати всі чинники: рецепт, воду, свіжість кави https://papakava.ua/ua/products/grain-coffee та ступінь помелу, однак, важливо не тільки взяти каву і воду в потрібному співвідношенні, а й правильно їх з'єднати.
Найпростіший спосіб зробити це - влити весь обсяг рідини в мелене зерно https://papakava.ua/ua/products/ground-coffee та настояти. Подібний варіант використовується в імерсійних методах заварювання: в турці, чашці, френч-пресі та аеропресі, але для пуровера такий метод не підходить. Для крапельного методу обирають один із двох способів вливання води: інтервальний або безперервний.
Безперервний метод - весь об'єм води вливають у лійку круговими рухами. Важливо забезпечити безперервний потік, за якого рідина надходить у лійку приблизно з однаковою швидкістю без пульсацій. Починати вливання слід із центру та поступово просуватися до країв, щоб увесь об'єм кави брав участь в екстракції.
Зазвичай, наливають воду концентричними колами, що допомагає підтримувати постійну швидкість потоку води та рівень рідини у лійці, котрий не повинен підніматися занадто високо.
Головне завдання в процесі безперервного вливання - забезпечити рівномірне змочування всієї кавової таблетки за постійної швидкості протікання води.
Інтервальний - воду в пуловер заливають кілька разів невеликими порціями. Інтервальний метод допомагає посилити екстракцію та витягти більше смакоароматичних сполук. Метод забезпечує повільне перемішування частинок кави, за якого створюється їхній рівномірний контакт із водою.
Через коригування параметрів інтервального вливання можна впливати на смак кави. У разі зменшення кількості вливань, збільшиться об'єм води в кожному з них, при цьому час екстракції зменшиться.