Як вибрати кавомашину для кав'ярні
Вибір відповідної кавомашини - ключовий фактор успішного бізнесу для кав'ярні. Від цього залежить якість приготованої зернової кави, а отже, і задоволеність клієнтів, тому в цій статті ми розповімо, які аспекти потрібно враховувати під час вибору професійної машини для вашої кав'ярні, і як ці параметри впливають на смак напою та загальне враження відвідувачів.
Основні характеристики професійних кавомашин
Типи помп (насосів)
Є вібраційні помпи і роторні: вібраційні створюють змінний тиск, а роторні постійний. За постійного тиску екстракція смаків із помелу буде повнішою, тобто кавомашини з роторними насосами краще підходять для приготування високоякісного еспресо.
Типи бойлерів
У кавомашини може бути один бойлер, а може бути два - окремий для води й окремий для пари, щоб збивати молоко.
В однобойлерній кавомашині пара для капучинатора нагрівається в бойлері, а вода для приготування кави проходить через теплообмінник всередині бойлера, тому якщо деякий час не готувати каву, вода в теплообміннику стає надто гарячою для приготування еспресо, тому в однобойлерних кавоварках, які простояли без діла навіть короткий час, важливо робити протоку гарячої води, перед тим як готувати еспресо. У мультибойлерних еспресо-машин такої необхідності немає, оскільки там вода для кави нагрівається в окремому бойлері до оптимальної температури.
Регулювання температури
Правильна температура води критично важлива для приготування ідеального еспресо. Зазвичай, температуру для приготування в професійних комбінованих кавоварках калібрують під час складання на заводі, але якщо налаштування температури збиваються, для регулювання знадобиться допомога фахівця.
Фактори, що впливають на вибір кавомашини
- Вибір кавомашини для кав'ярні - це серйозне бізнес-рішення. Важливо враховувати розмір вашого закладу та очікуваний обсяг замовлень. Для великих кав'ярень з високою прохідністю будуть потрібні потужні, швидкодіючі машини, здатні справлятися з великим потоком клієнтів.
- Бюджет також відіграє ключову роль: інвестиції в обладнання окупаються за рахунок підвищення якості обслуговування і задоволеності клієнтів. При цьому важливо знайти баланс між вартістю і необхідними функціями.
- Потрібно враховувати можливості з обслуговування обладнання. Висока надійність кавомашини та доступність запчастин і професійного сервісу допоможуть уникати простоїв у роботі кав'ярні.