Бразильські різновиди кави
Сьогодні Бразилія - найбільший у світі експортер та виробник кави - на країну припадає третина всього світового обороту. Натуральна зернова кава з Бразилії вирізняється м'яким оксамитовим смаком та післясмаком з нотками карамелі, шоколаду, вершків та горіха - це зумовлено тим, що в країні практично відсутні височини, які дають кавовим зернам кислинку та гіркоту. Усі сорти вирощують у низинних рівнинах і долинах, а сприятливий клімат сприяє повному дозріванню кавових бобів.
Виробництво справжньої бразильської зернової кави відрізняється від інших країн - один і той самий сорт матиме різні смакові властивості через різні технології вирощування та виготовлення. Клімат Бразилії ідеалсьно підходить для плантацій арабіки та робусти, а грунт забезпечує напою ніжний та міцний присмак без кислинки.
Сорти бразильської кави
- Сантос - вважається найкращим та найбільш затребуваним. Світовий стандарт зі справжньої арабіки, який поєднує в собі м'яку терпкість, легку кислинку та шоколадний післясмак.
- Бурбон Сантос - сорт вирізняється оксамитовим смаком із ледь помітною кислинкою.
- Мінас – сорт має специфічний набір смакових властивостей: від прянощів до ванілі, з легкою квітковою ноткою.
- Ріо - сорт на любителя через незвичайні смакові композиції та глибокий запах, які яскраво виражені та проявляються досить різко.
- Канілон - міцний та підбадьорливий сорт, має приємну гірчинку та легку суміш сухофруктів, тютюну і мускату.
- Флет-біт - зерна цього сорту мають нетерпкий букет із пряними горіховими нотками.