Історія появи сорту Сидра

Хвороби кавових дерев та зміни клімату - це проблеми, які ускладнюють процес вирощування кави. Для їх вирішення вчені та фермери створюють гібриди - вони можуть краще адаптуватися до різних кліматичних умов та більш стійкі до хвороб, однак, далеко не всі гібриди, які були виведені в лабораторії, потрапляють на ферми. Одні часто хворіють, інші важкі в догляді, проте деякі низьковрожайні і часом навіть унікальні сорти, використовуються для вирощування, і один із таких сортів - Сидра.

За якістю чашки гібрид можна порівняти зі знаменитою Гейшею. У Сидри збалансований смак із квітковими та фруктовими нотами. 

Сидра - гібридний сорт першого покоління F1 - його створили шляхом ручного лабораторного схрещування червоного бурбона та тіпіки. Різновид вивели в рамках проєкту “Nestlé Ecuador Coffee Research” на дослідницькій фермі в Еквадорі у провінції Пічинча.

Щоб вивчити, як Сидра поводиться в реальних умовах, Nestlé безкоштовно передала зерна https://papakava.ua/ua/products/grain-coffee сорту на 31 ферму в провінціях Еквадору, а натомість фермери повинні були надати дані про новий сорт. Через 4-5 років вчені зібрали зворотний зв'язок - результати були позитивними: Сидра та інші гібриди показали хорошу врожайність, стійкість до хвороб та мінливості клімату, а також мали високу якість чашки.

Сидра привернула до себе увагу комплексним смаком, який порівнюють із Гейшею https://papakava.ua/ua/blog/kava_heysha - одним із найяскравіших різновидів. У Сидри щільне тіло, у смаку відзначають дескриптори мармеладу, ожини, карамельного яблука та нуги.

Завантаження..