Користь тізанів та як їх готувати
Тізани - це екологічно чисті трав'яні напої без кофеїну і чайного листя у складі, тільки у рідкісних тізанах можна зустріти незначну кількість улуна. Тізани можна пити щодня - трав'яні чаї добре зігрівають та підтримують імунітет взимку, а влітку втамовують спрагу та освіжають. Також, ви можете купити зернову каву, щоб насолодитися чудовим ароматом та смаком.
За категорією дії та ефективністю, тізани ділять на три групи:
- заспокійливі - потрібні для стабілізації емоційного стану та нормалізації сну. В основі тізанів - трави та квіти: ромашка, шавлія, м'ята та меліса
- підбадьорливі - наповняють організм енергією, приводять в тонус та позбавляють сонливості на цілий день. У складі присутні цитрусові, мускатний горіх та гібіскус, що тонізують не гірше за кофеїн
- вітамінні - повсякденні чаї в сезон застуд, які нададуть вітамінне підживлення організму. До цієї категорії тизанів входять чаї на основі шипшини, горобини, листя смородини та ягід чорниці.
Імбирний чай
Вам знадобляться:
- імбир - 1 шматочок 4-5 см завдовжки
- кориця - за смаком
- чорний перець - за смаком
- вода - 1 л.
Невеликий шматочок імбиру очистити, нарізати, кинути в киплячу воду та варити протягом 10 хвилин. Зняти з вогню, приправити корицею та чорним перцем. Пити в теплому вигляді, можна додати скибочку лимона та м'яту.
Імбирний чай із м'ятою
Вам знадобляться:
- свіжий корінь імбиру - 2 ч. л.
- лимон - 1/3 шт
- листя м'яти - за смаком
- вода - 4 склянки.
У невелику каструлю налити воду, висипати тертий імбир та розмішати. Поставити каструлю на слабкий вогонь, довести до кипіння та варити протягом 15 хвилин. Зняти з вогню, додати м'яту та закрити кришкою. Напій добре зміцнює імунітет та прискорює метаболізм.