Завантаження..

Кожен готує каву по особливому

Переважна більшість людей з різних куточків світу починають свій день з філіжанки кави. І кожна чашка неповторна, особлива та створена за індивідуальним рецептом. Відкриємо вам декілька з них. Отже відчуйте себе так, ніби ви у кав’ярні, десь за межами кордону, смакуєте автентичні рецепти цілого світу...

Для початку уявіть себе у В’єтнамі. Де готують незвичну для нас каву, яка більше схожа на десерт, ніж на кавовий напій. Для її приготування необхідно збити яєчний жовток з двома чайними ложками цукру та згущеним молоком, до утворення кремоподібної консистенції та обережно викласти на свіжозварену каву. Подавати можна як в гарячому так і в холодному вигляді. А от смакувати варто обовязково ложкою, щоб відчути ніжний вершковий присмак.

Окрім яєчної, цікавою на смак також існує бананова та кава з йогуртом, в які додають кубики льоду.

В теплу пору року багато японців пьють каву з льодом, додаючи молоко або збиті вершки. Проте в найпопулярніший рецепт вам завжди запропонують додати саме овочевий екстракт.

Подібний кавовий напій споживають у Греції, додаючи морозиво, натомість останніх інгредієнтів.

Жителі Індії мають свій особливий спосіб приготування. Зерна кави, після обсмаження і подрібнення, змішують з пальмовим цукром. Заливають водою та доводять до кипіння на спеціально призначеній плиті. Після додають молоко. 

Гонконг відомий – Юанянгом або ж кавою з чаєм. Для приготування заварюють міцний чорний чай мінімум з чотирьох пакетиків та додають молоко. Молочний чай змішують з двома шотами кави. Подають як в гарячому, так і холодному вигляді, з кубиками льоду та цукром. Чайну каву рекомендують вживати лише вранці, невеликими порціями, бо юанянг - справжня кофеїнова бомба для організму.

Лапландську каву Фінляндії подають зі шматком традиційного сиру leipaguusto, який виготовляють з молока корів, кіз або навіть оленів. Сир кладуть безпосередньо в чашку та заливають кавою. Також за смаком, фінці доповнють каву цукром або медом.

Лимонний еспресо по-римськи або романо. Рецепт має два варіанта реалізації. У першому, під час приготування в еспресо додають свіжовичавлений лимонний сік. В іншому - разом з кавою італійці подають дольку лимону, яку необхідно розчавити ложкою об дно чашки. Кава обов’язково має бути міцною, інакше не вийде відчути неповторний тонізуючий смак та підбадьорюючий кавово-лимонний аромат.

В Аргентині готують лагріму. Приготування напою досить просте – в молочну пінку додають кілька крапель міцної кави. Найчастіше, лагріму називають кавовим молоком.

Німці ж в свою чергу полюбляють пити фарисей – кавовий напій з невеликою кількістю рому та збитими вершками. Подейкують, що його вигадали, щоб непомітно пити алкоголь на родинних святкуваннях. Тому записуйте рецепт: 120 мл кави необхідно перелити у високий келих, додати 40-50 мл міцного рому та цукор за смаком. Та обов’язково прикрасити збитими вершками. Головне правило фарисею – пити його потрібно не розмішуючи, крізь вершки.

Відома кава Ірландії готується з віскі. У прогрітий та протертий насухо високий келих наливають 20 мл цукрового сиропу та стільки ж віскі. Додають 160 мл свіжозвареної кави та ретельно змішують. Зверху, прикрашають холодними збитими вершками.

Додавати алкогольні напої, наприклад, ром, полюбляють у каву й на Ямайці. Цей напій готується так само, як фарисей, але з додаванням апельсинового соку та цедри.

Марокко вирізняється від інших країн тим, що її мешканці до своєї кави додають велику кількість спецій: насіння кунжуту або сезаму, чорного перцю, мускатний горіх, корицю, кардамон, імбир, гвоздику та тмин. Подається з лікером та сезамовим печивом.

У Мексиці кавовий напій готують в глиняних посудинах і смакують з корицею та тростинним цукром.

Спробуйте відтворити рецепти для приготування смачної та незвичної кави зі статті, смакуйте та діліться своїми враженнями в коментарях.

Особливості ремонту кавомашин

Кваліфіковані співробітники нададуть необхідні консультативні послуги, що стосуються виявлених поломок та у мінімальні терміни усунуть ідентифіковану проблему. Згодом на проведені роботи буде надано гарантію, тому у разі повторної поломки здійснюється гарантійний ремонт кавомашин.