Переваги органічної кави
Визначення "органічна кава" відноситься до бобів, що були вирощені в незабрудненому ґрунті, без використання пестицидів та синтетичних добрив. Звісно, стандарти відрізняються від країни до країни, деякі – більш жорсткі та суворі, тоді як інші регіони дотримуються більш вільної політики.
У кожного є свої доводи на користь органічної кави, але можна виділити кілька основних:
Турбота про навколишнє середовище
Органічні кавові зерна вирощують у затінку, що вимагає додаткового висаджування дерев, а це, в свою чергу, створює нове середовище існування для місцевої флори та фауни. Багато районів світу, звідки надходить більшість кави, зазнають серйозної вирубки лісів, тож приємно усвідомлювати, що кавові ферми, вирощуючи органічну каву, допомагають протистояти цьому.
Також у процесі вирощування не використовуються хімічні речовини, тому ґрунт не тільки не забруднюється, а й натомість, використання натуральних добрив допомагає підтримувати здоровий рівень мікроорганізмів в ньому.
Турбота про здоров'я людей
Оскільки звичайну каву безперешкодно обробляють фунгіцидами, пестицидами та хімічними добривами, ці токсини зрештою потрапляють до вашого улюбленого ранкового напою. Вам не доведеться турбуватися про це, коли ви п'єте каву з органічних зерен.
Поліпшення смаку й аромату
Багато поціновувачів кави стверджують, що органічна кава на смак краща, ніж неорганічна. Важко сказати, чи пов'язано це з ефектом плацебо, чи дійсно смачніша, але можна точно стверджувати, органічні зерна не містять сторонніх добавок, тому не виключено, що вибагливий смак досвідченого гурмана здатний вловити унікальний аромат і витонченість смаку органічної кави.