Переваги ручних кавомолок

На зорі кавової індустрії зерна не мололи, а варили цілком. Першими, хто додумався подрібнити їх, щоб отримати міцніший і густіший напій, були арабські бедуїни-кочівники. Сталося це понад 1000 років тому, коли з'явилася стародавня прародителька ручної кавомолки - ступка з товкачиком. Трудомісткий процес перетирання зерен у ступці довго залишався єдиним шансом, щоб насолодитися гарячою кавою.

У 15 столітті все змінилося. У моду ввійшла кава по-східному, приготовлена в джезві на розпеченому піску. Для неї був потрібен рівномірно тонкий помел. Перша кавомолка являла собою порожнистий дерев'яний циліндр, у який засипали зерна. Усередині розташовувалися 2 жорна. Зовнішньою ручкою їх приводили в рух, а вже через хвилину отримували помел.

Переваги

Помел ручної кавомолки - тонкий, м'який, рівний. Його можна налаштувати під себе. Це запорука незрівнянного напою і причина, через яку купують механічні подрібнювачі. Але вона не єдина:

  • Простий пристрій. Зовні конструкція мінімалістична. Усі рухомі частини розташовані всередині. Це гарантує безпеку під час експлуатації.
  • Механічний привід. Прилад не потребує електромережі. Не залежить від світла. Ви можете взяти його з собою на дачу, в похід або на риболовлю.
  • Збереження властивостей кави. У процесі подрібнення кавомолка не змінює смак і аромат зерен. Навпаки, вона допомагає їм розкритися, віддати максимальну кількість користі та насиченості.
  • Довговічність. Механічні подрібнювачі служать до 10 років. Усе, що їм потрібно, дбайливе використання і профілактичне чищення.
  • Низька ціна. Порівняно з електричними аналогами ручна кавомолка дешевша в декілька разів.
  • Дизайн. Прилад виконаний з безпечних матеріалів (скло, нержавіюча сталь, кераміка, харчовий пластик). За стилем підходить до будь-якої сучасної кухні.

Кавомолка ручна чи електрична

Ручні кавомолки з жорнами - прямі конкуренти електричних аналогів. Спокуса придбати модний прилад із живленням від мережі - велика. Однак, справжні гурмани радять не поспішати. У кавомолки з електроприводом є нюанси:

  • якщо світло вимкнуть, ви залишитеся без кави
  • помел нагрівається, через що, під час заварювання, виникає гіркота
  • електроприлади ламаються на порядок частіше. Більшість ремонту не піддається
  • не всі моделі мають налаштування ступеня помелу. Часто резервуар для кави незнімний.

Завантаження..