Що таке темпер і навіщо він потрібен

На сьогоднішній день, темпер є у кожного професійного баристи або навіть звичайного шанувальника якісної кави в домашніх умовах. Все тому, що темпер має важливе функціональне значення.

Темпер пресує каву в портафільтрі, ущільнюючи кавовий порошок, формуючи з нього кавову таблетку. Трамбування потрібне для уповільнення швидкості протікання води через нього, а також для рівномірного змочування кави. Рівний потік води через усю кавову масу забезпечує оптимальну екстракцію, а отже, високу якість готового напою. Якщо потік води буде надто швидким або нерівномірним, кава вийде слабкою, водянистою та з надмірною кислинкою.

Як вибрати темпер

Зручними і функціональними визнані моделі зі сталевою платформою та дерев'яною ручкою. Вони надійні та служать довго. Можна купити готовий аксесуар, або зробити на замовлення за кресленнями.

Для того, щоб вибрати відповідний темпер, потрібно знати деякі особливості кавоварки, з якою доведеться працювати. Темпер має бути лише трішки меншим за діаметром найвужчої частини фільтра. Якщо темпер буде занадто малий, то трамбувати каву буде важко.

Для подвійного фільтру, експерти радять купувати плоский темпер, для одинарного - форму платформи можна обирати на свій смак. Якщо ви новачок в цій справі, то краще взяти плоский темпер, він дасть змогу швидше досягти рівномірного трамбування.

Завантаження..