Кава коретто - що це таке
Коретто - ароматний італійський напій, в основі якого лежать еспресо і лікер, найчастіше використовують граппу, в деяких випадках самбуку або фруктовий бренді. Перевагою вважається не тільки багатий і насичений смак коретто, але й простота приготування.
Даний кавовий продукт здатний по-різному впливати на організм, допомагає завести обмін речовин, прискорює метаболізм.
Існує також іспанська варіація коретто - кава з додаванням бренді або рому. Передбачається, що обидва компоненти мають бути взяті в однаковій кількості, але дозування вмісту алкоголю і кави може змінюватись.
Наприклад, у Каталонії стверджують, що алкоголю в напої має бути більше. У Кастилії або Леоні, відсоток кави, порівняно з алкогольним компонентом, вищий. Щоб отримати сильний і насичений аромат, практикується напій із додаванням бренді та цукру, який перед додаванням підпалюють.
Техніка приготування
- У турку додайте цукор та сіль. Сіль потрібна лише для отримання насиченого смаку, у самому напої вона не буде відчуватися. Компоненти добре перемішайте, щоб консистенція була однорідною.
- Турку з вмістом поставте на невеликий вогонь, коли з'явиться димок, ємність зніміть з плити і перемішайте отриману суміш ще раз.
- Додайте в турку воду і поставте вже на сильний вогонь. Тримати слід доти, доки не утвориться густа висока піна. Стежимо, щоб вона не втекла. Щойно піна піднялася, зменшуємо вогонь, щоб знизити швидкість її підняття.
- Коли піна опиниться біля самого краю турки, потрібно вимкнути конфорку і почекати, поки пінка не опуститься. Таку процедуру слід провести 3 рази, для отримання справжнього еспресо.
- Каву переливаємо в чашку через ситечко, додаємо в напій обраний алкоголь і перемішуємо. Коретто готовий.