Особливості фільтрації кави

Незважаючи на те, що технологія фільтрації кави не така вже й нова, останнім часом вона набула значного поширення. У даного способу приготування маса шанувальників у всьому світі, і якщо ви ще не пили каву з фільтра, варто дізнатися про неї більше.

Суть методу фільтрації

Суть у тому, що під час фільтрації гаряча вода прокапує через шар меленої кави, а спеціальний фільтр затримує гущу. Трохи схоже на технологію еспресо, але не зовсім.

Для еспресо воду через шар кави пропускають дуже швидко і це робиться під тиском. Помел дрібний, кава щільно утрамбована.

Для фільтрованої кави, вода проходить через шар мелених зерен повільніше, оскільки задіяна виключно сила тяжіння. При цьому помел середній або великий, це важливо, щоб між частинками залишався повітряний простір, через який і буде йти рідина.

Як приготувати фільтровану каву вдома

Приготувати фільтровану каву вдома надзвичайно легко, адже саме з домашнього приготування все колись і почалося. Головне, що вам потрібно - зробити найпростіший фільтр.

З обладнання знадобиться тільки лійка-воронка, або ж ви можете купити спеціальну лійку в кавовому магазині, але для першого разу можна обійтися і без неї. В якості фільтру, можна використовувати паперові рушники, або складені в кілька разів серветки, головне - без ароматизаторів.

  • Зробіть із паперу конус і помістіть його у лійку.
  • Поставте воронку над чашкою.
  • Насипте каву середнього помелу, чайну ложку з гіркою на порцію.
  • Закип'ятіть воду, почекайте хвилину, щоб вона трохи охолола.
  • Тонкою цівкою, круговими рухами, акуратно проливайте воду через каву.
  • Можна трохи перемішати ложкою, але дивіться, щоб не порвався папір.

Завантаження..