Як заварювати чорний чай
Чай - особливий напій, тому потребує до себе певної уваги. У багатьох країнах існують свої традиції чаювання і вони можуть відрізнятися, але основна мета залишається незмінною - отримати найбільш ароматний, зі збереженням максимальної кількості корисних речовин, напій.
Напій із темних сортів чаю виходить бурштиново-коричневого або червонуватого відтінку, а від зеленого він відрізняється інтенсивним, насиченим смаком та відсутністю гіркуватості.
Щоб розкрилися всі смакові якості, необхідно дотримуватися правил заварювання:
- обполоснути посуд для заварювання окропом та витерти насухо;
- засипати заварку з розрахунку 1 чайна ложка на 200 мл води;
- залити водою 95-98 градусів третину об'єму чайника;
- через пару хвилин долити воду;
- дати настоятися 5 хвилин та розлити по чашках.
Чай зігріває та освіжає одночасно - він додасть тепла в зимовий вечір та допоможе пережити спекотний літній день. Чаювання можна влаштовувати вранці, щоб відчути бадьорість або ввечері, щоб розслабитися після напруженого дня - це універсальний напій для великої дружньої компанії та тихого усамітнення із самим собою.