Вершкова кава

Кава вважається універсальним напоєм, завдяки чудовій сумісності з різними добавками. Гурмани можуть насолоджуватися гармонійними тандемами: коктейлями, десертами, шейками та рецептами з додаванням прянощів. У складі напою можуть бути сиропи, мед, морозиво, шоколад і молоко, але краще за вершки для кави ще нічого не вигадали.

Усі, хто хоча б раз спробував ніжну вершкову каву, більше не повертаються до традиційних рецептів із молоком. Особливо популярні 2 напої:

  • Тандем молочних продуктів успішно використовується в приготуванні «Кави бреве» - до стандартного еспресо додається суміш молока і вершків у рівному співвідношенні, що збільшує об'єм піни в чашці. Приємний ніжний смак нагадує капучино або лате.
  • Кава зі збитими вершками називається «Мокко» - основу становить класичний еспресо, в який вводиться шоколадний сироп і спінене молоко. Прикрашається коктейль збитими вершками та шоколадною крихтою - шапка має повністю закривати напій.

Відмінність рецептів полягає не тільки в подачі, а й у смаку. Мокко більше нагадує десерт, а бреве з першого ковтка підкорює ніжними вершковими нотками.

Вибір вершків та техніка збивання

Для приготування слід використовувати тільки свіжі вершки - жирність не впливає на смакові якості кави, але підвищує її калорійність. Для збалансованого поєднання краще брати 10%-ві вершки, щоб у чашці не утворювалися грудочки, а якщо потрібно збити вершки для кави в густу міцну піну, бажано віддати перевагу 30%-вим вершкам.

Щоб піна вийшла густою і не розшарувалася в процесі приготування, вершки потрібно попередньо охолодити до 3-4 °С. Збивається продукт вручну вінчиком або за допомогою міксера - другий варіант найкращий.

Для отримання густої піни потрібно збивати вершки невеликими порціями, починаючи з мінімальних обертів. Швидкість підвищується поступово кожні 2-3 хвилини, потім аналогічним чином знижується, щоб вчасно зупинитися - щойно на насадці міксера утворюється «пінний носик", а основа не розтікається в чаші - час завершувати процес.

Класичний рецепт

  • Заварити мелені зерна в турці, додати цукор за смаком і ще раз підігріти. Перелити в порційну чашку.
  • 30 мл охолоджених 30%-вих вершків збити з 7 г цукрової пудри.
  • Викласти "шапку" на злегка охолоджену каву.

У класичному варіанті потрібно додавати 25 мл вершків на 100 мл кави для отримання збалансованого смаку. Збиту піну бажано використовувати одразу, оскільки тривалий час зберігати форму вона не може.

Завантаження..